Vooruitblik Cartoon Network

Cartoon Network

Een blik op de nieuwe animatieseries die verwacht worden.

Cartoon NetworkDe Amerikaanse zender Cartoon Network maakte deze week het programmaoverzicht bekend voor het tv-seizoen 2014-2015. Bestaande, succesvolle animatieseries die nieuwe afleveringen krijgen, zijn onder meer Adventure Time, Legends of Chima, Lego Ninjago, Regular Show, Steven Universe, Teen Titans GO!, The Amazing World of Gumball en Uncle Grandpa.

Daarnaast worden er ook een enkele nieuwe reeksen gelanceerd. Het gaat zowel om originele projecten als klassiekers in een nieuw jasje (zoals Bugs Bunny, Tom and Jerry en Scooby-Doo). Een aantal projecten werd al eerder op onze site aangekondigd, maar in dit bericht hebben we een korte opsomming gemaakt van de nieuwste animatieseries, voorzien van de eerste promotieplaatjes.

Nieuwe Cartoon Network-series

cn1415-1

Clarence

Centraal staat de achtjarige Clarence, een enthousiaste, optimistische, ietwat vreemde jongen die een beetje lispelt. Dat houdt hem echter niet tegen om de wildste avonturen te beleven, want hij vindt alles geweldig. De serie werd bedacht door de 23-jarige Skyler Page, die na zijn studies aan CalArts meteen aan de slag kon als storyboard artist van Adventure Time. Clarence bevat volgens hem weinig fantasie en de avonturen zijn gebaseerd op zijn eigen jeugd, “maar dan grappiger en minder ongelukkig”.

cn1415-2

Be Cool Scooby-Doo!

De bekende hond en zijn vrienden krijgen (weer) een nieuwe serie. Nu ze afgestudeerd zijn, hebben de vrienden nog een laatste zomer om van te genieten. In hun Mystery Machine-busje rijden ze nieuwe avonturen – en monsters – tegemoet. De verse afleveringen zijn gemaakt door Warner Brothers Animation en geven de klassieke serie naar verluidt een moderne, komische wending. Afgaande op het artwork werd er voor een nieuwe stijl gekozen.

cn1415-3

Numb Chucks

De broers Dilweed en Fungus zijn twee bosmarmotten die helemaal in de ban zijn van kungfu nadat ze een actievol tv-spotje zagen van hun held Woodchuck Morris. Met veel enthousiasme en weinig verstand besluiten de twee om als het gevaarlijke Numb Chucks-duo de inwoners van hun stad te beschermen. Goedbedoeld, maar door hun onhandigheid weinig doeltreffend. De Canadese reeks werd bedacht door Phil Lafrance en Jamie LeClaire.

cn1415-4

Over the Garden Wall

Wirt en Greg zijn twee broers die gevangen zitten in een mysterieuze wereld. Samen moeten ze het vreemde land doorkruisen om de weg naar huis te vinden. Onderweg krijgen ze hulp van de oude, wijze Woodsman en de zangvogel Beatrice. Muziek speelt een belangrijke rol in deze miniserie (tien episodes) die werd bedacht door Patrick McHale (schrijver Adventure Time) en gebaseerd is op zijn korte film Tome of the Unknown, een van de testprojecten van Cartoon Network Studios. Elijah Wood (Wirt), Collin Dean (Greg) en Melanie Lynskey lenen hun stem aan de personages.

cn1415-5

Sonic Boom

De allereerste computeranimatieserie over de populaire egel uit de videospelletjes van Sega. De razend snelle egel en zijn vrienden Tails, Amy en Knuckles nemen het op tegen schurken zoals Dr. Eggman. Komedie en actie staan centraal. Elke episode begint met een klein karakterverhaal en mondt uit in een explosief avontuur waarin de dappere helden robots moeten bestrijden of de wereld redden.

cn1415-6

The Tom and Jerry Show

Nieuwe kat-en-muisspelletjes zijn binnenkort te zien in The Tom and Jerry Show van Warner Brothers Animation. De serie zal naar verluidt trouw blijven aan de komische situaties uit de originele reeks (dezelfde karakters, look en gevoel), maar de iconische personages worden wel enigszins in een nieuw, eigentijds jasje gestoken. Verwacht slapstick en doldwaze gevechten tussen Tom en Jerry.

cn1415-7

Wabbit – A Looney Tunes Production

Warner Brothers Animation blaast de grappige en ondeugende Bugs Bunny nieuw leven in. Het beroemde konijn speelt mee in een nieuwe serie die bestaat uit verschillende korte films. Zijn geduld en verstand worden op de proef gesteld wanneer hij klassieke rivalen zoals Yosemite Sam en Wile E. Coyote ontmoet. Onderweg duiken ook nieuwe schurken op, net als zijn nieuwe vrienden Bigfoot en Squeaks the Squirrel (wellicht de eekhoorn op het bovenstaande plaatje).

cn1415-8

We Bare Bears

De serie laat zien hoe drie verwante beren (Grizzly, Panda en Ice Bear) proberen om zich aan te passen aan het leven in de maatschappij. Ze proberen eten te vinden, menselijke vrienden te maken en beroemd te worden via internet. Als beer in een mensenwereld leven is niet eenvoudig en levert soms gênante situaties op, maar gelukkig hebben ze elkaar. We Bare Bears werd bedacht door Daniel Chong (storyboard artist Toy Story OF TERROR).

(Via Toonzone)

Lees ook:Tom & Jerry-serie aangekondigd
Lees ook:Tom & Jerry’s make-over
Lees ook:Preview Clarence
Lees ook:Uncle Grandpa en Steven Universe
Lees ook:Looney Tunes Show start op Cartoon Network

Eén reactie op “Vooruitblik Cartoon Network

  1. TAZ

    be cool scooby doo, the tom & jerry show & wabbit: a looney tunes production zullen dan waarschijnlijk ook nog wel op boomerang gaan verschijnen.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.