Stage-oproep voor Ultrakort-film Aurora


Wil je graag meewerken aan de Ultrakort-tekenfilm Aurora? De Nederlandse animatiestudio Mooves biedt dit voorjaar stageplaatsen aan.

Recentelijk kon je op Animatieblog lezen dat de kortfilm Aurora geselecteerd is voor de Ultrakort-reeks van dit jaar. Korte films uit deze reeks worden in de zomer van 2012 vertoond bij grote bioscoopfilms in Pathé-zalen door heel Nederland, waardoor Aurora nu al verzekerd is van een enorm publiek. Zou best leuk zijn om daar aan mee te werken, niet?

Het productiehuis achter de film, studio Mooves uit Amsterdam-Oost, heeft voor het komende half jaar zowel animatie- als productiestages waarbij je mee kunt werken aan Aurora. In principe zijn er drie deeltijdse stage-opdrachten, maar je kunt ook twee stage-opdrachten combineren als je juist een voltijdse stage zoekt. Hier volgen de mogelijke stages:

Animatiestage (10/12 weken van 24/32 uur); je werkt mee als animatie-assistent aan de ultrakorte film Aurora onder regie van Aimée de Jongh. Dit is een 2D tekenfilm. Voor deze stage is enige ervaring met TV-paint vereist.

Beeldredactiestage (10/12 weken van 16 uur): je werkt grotendeels zelfstandig aan het maken van beeldmateriaal voor de publiciteitscampagne rondom Aurora, bijvoorbeeld door een making-of te filmen.

Productiestage (10/12 weken van 16 uur): je werkt als productie-assistent mee aan de zakelijke afwikkeling van de film. Deze stage-opdracht is met name interessant als je (meer) ervaring wilt opdoen als cultureel ondernemer. De stages kunnen in het kader van een opleiding aan een kunstacademie of universiteit worden uitgevoerd maar staan ook open voor reeds afgestudeerden die een werkervaringsplaats zoeken.

De stageperiode begint vanaf 27 februari, of in overleg enkele weken later. Om te solliciteren stuur je uiterlijk 15 februari een mailtje met je cv en een link naar je werk naar jantiene[at]mooves.nl.

Meer informatie over de studio is te vinden op Mooves.nl, meer over de regisseur van Aurora op aimeedejongh.com.

Lees ook:Aurora is genomineerd voor VERS Awards
Lees ook:Aurora
Lees ook:Harige animatie voor Fit
Lees ook:Coulrofo: De clown die per ongeluk ook grappig is
Lees ook:De Ultrakort-films voor 2012 zijn bekend

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.