Christmas in Pinchcliffe in de maak

Er wordt gewerkt aan Solan and Ludvig: Christmas in Pinchcliffe. Dat zegt je misschien weinig, maar het is een opvolger van een gigantische bioscoophit.

Pinchcliffe Grand Prix (Flåklypa Grand Prix, 1975) is een stop-motionklassieker uit Noorwegen die in eigen land het allergrootste bioscoopsucces ooit werd. De film verkocht 5,5 miljoen bioscoopkaartjes (op een bevolking van 4,9 miljoen) en gedurende 28 jaar draaide de film elke dag wel ergens in een bioscoop. De hit werd geregisseerd door Ivo Caprino en was gebaseerd op het werk van schrijver en cartoonist Kjell Aukrust.

De nieuwe film wordt opnieuw een stop-motionfilm en speelt zich af in de kerstperiode. Solan (een optimistische en vrolijke ekster) en Ludvig (een pessimistische en melancholische egel) kijken uit naar de sneeuw. Hun vriend, uitvinder Reodor Felgen, werkt daarom aan het grootste sneeuwkanon van de wereld. Helaas valt de uitvinding in de verkeerde handen…

In Solan and Ludvig: Christmas in Pinchcliffe komen dan wel enkele bekende karakters terug, maar verder is de nieuwe film geen rechtstreeks vervolg. Het verhaal wordt gebaseerd op de teksten en illustraties van Aukrust uit de jaren vijftig. De kerstkomedie wordt geregisseerd door Rasmus A. Sivertsen. Studio Qvisten Animation zorgt voor de animatie van de stop-motionkarakters. De productie gaat van start in de zomer en de film wordt in de Noorse bioscoop verwacht op 1 november 2013.

Fragment uit Pinchcliffe Grand Prix (1975)

(Via Twitch)

Lees ook:Eerste beelden Solan & Ludvigs kerstfilm
Lees ook:Trailer Solan & Ludvig-film
Lees ook:Vanavond op tv: Het Noorse bioscoopsucces Flåklypa Grand Prix
Lees ook:Nieuw personage in Cars 2: Shu Todoroki
Lees ook:Nieuwe titel uitgelekt voor Cars 2?

Eén reactie op “Christmas in Pinchcliffe in de maak

  1. poppie

    raar dat nu pas een vervolgt komt

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.