Head Over Heels

Bekijk de winnaar van de Student Annie Award, genomineerd voor een Oscar.

Head Over Heels is geschreven, geregisseerd en geanimeerd door Timothy Reckart. Met de film studeerde hij af aan de National Film and Television School in het Verenigd Koninkrijk, een beroemde school waar zijn voorbeeld Nick Park voor het eerst Wallace and Gromit bedacht.

Reckarts film is het resultaat van vijftien maanden werk (waarvan vijf om alles te bouwen en zes om alles te animeren). Het resultaat ging ondertussen de hele wereld rond en won een dozijn prijzen op verschillende festivals. Als kers op de taart werd Head Over Heels vorige maand genomineerd voor een Oscar en werd de korte film enkele weken geleden bekroond met de Annie Award voor Beste Studentenfilm.

Het verhaal volgt Walter en Madge, een stelletje op leeftijd dat niet naast maar bóven elkaar leeft. Hij woont beneden op de vloer en zij woont op het plafond. Wanneer Walter de romantiek weer wil aanwakkeren, raakt het evenwicht van hun huwelijk verstoord en moet het koppel samen uitzoeken hoe alles in elkaar zit.

De film is een metafoor die de afstand tussen een man en zijn vrouw uitbeeldt. Inspiratie voor de korte film vond Reckart in Filosoof in Meditatie, een schilderij van Rembrandt. Op het doek is een grote wenteltrap te zien en de regisseur beeldde zich in hoe iemand die gebruikte om van het plafond naar de grond te komen. Daarnaast belandden ook persoonlijke ingrediënten in de film: zijn grootvader had een ijzerwinkel en zijn tante was een ballerina. Als iemand die in Engeland studeerde en een vriendin had in Amerika, wist hij bovendien ook goed wat afstand betekent voor een relatie.

Head Over Heels

(Via Skwigly)

Lees ook:Cartoon d’Or voor Head over Heels
Lees ook:Spaanse nominatie Beste Animatiekortfilm: Tachaaan
Lees ook:Nominaties Cartoon d’Or
Lees ook:Uncle Grandpa en Steven Universe
Lees ook:10 Oscarkandidaten voor Korte Animatiefilm

2 reacties op “Head Over Heels

  1. DragonMaster

    Een mooie Oscar-kandidaat.

      /   Beantwoorden  / 
  2. Laura32

    Erg mooi

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.