Brendan and the Secret of Kells

Ierland, 9de eeuw n.C.: de twaalfjarige Brendan is de stilte in het klooster van zijn oom, Abt Cellach, grondig beu. Met het definitieve vooruitzicht om in de voetstappen van de abt te moeten treden, krijgt de jonge leerling het erg benauwd. Wanneer hij meester illustrator monnik Aidan ontmoet, gaat een nieuwe wereld vol fantasie, creativiteit en kunst voor hem open. Brendan volgt zijn gevoel en neemt afscheid van het klooster; een avontuurlijke zoektocht tegemoet naar het ontbrekende deel van het grootste meesterwerk van die tijd: The Book of Kells

Brendan and the Secret of Kells is een pan-Europese animatiefilm met inbreng van Ierse, Franse en Belgische animatiestudio’s en productiemaatschappijen. Het verhaal is geschreven door Fabrice Ziolkowski en Tomm Moore. Laatstgenoemde neemt ook de regie op zich. 

Onderstaand vind je een weinigzeggende teaser, maar de prachtige tekeningen maken dat grotendeels goed. Het lijkt wel alsof dit verhaal gemaakt is om in animatievorm verteld te worden. Binnenkort waarschijnlijk meer videomateriaal, want Brendan and the Secret of Kells zou nog dit jaar, om precies te zijn vanaf 22 oktober, te bekijken zijn in de Belgische bioscopen. Er is nog geen Nederlandse datum bekend. 

The Book of Kells
The Book of Kells is het beroemdste Middeleeuws manuscript, omstreeks 800 n.C. minutieus gecreëerd door Keltische monniken. Kenmerkend voor een geïllustreerd manuscript (Miniaturen) zijn de vele tekeningen, verwoven met de tekst of vaak in de beginletter van de pagina verwerkt. De jarenlange arbeid, verbonden aan deze illustraties zorgt dat we nu nog altijd de uitdrukking monnikenwerk kennen. Een uitdrukking die waarschijnlijk even goed toepasbaar is op de hedendaagse arbeid van een animator…

Teaser-Trailer Brendan and the Secret of Kells

Golven test Brendan and the Secret of Kells

(Bronnen: Officieel productieblog & Catsuka) 

Lees ook:
- Filmrecensie Nocturna: een nacht als nooit tevoren 
- Hartkloppingen voor sci-fi sprookje La Mécanique du Coeur
- Max & Co: Belgische première op Anima
- Tot zesmaal angst voor het donker in Peur(s) du Noir  

Lees ook:Teaser-trailer Brendan and the Secret of Kells
Lees ook:Trailer Brendan and the Secret of Kells
Lees ook:Brendan and the Secret of Kells in premiere op KLIK!
Lees ook:Vlaamse stemopnames Brendan and the Secret of Kells
Lees ook:Nieuwe Belgische Animatiefilm: MACRALES

3 reacties op “Brendan and the Secret of Kells

  1. Joost

    dit is echt heel vet!

    Erik en Ik hebben hier in ierland zo’n 2 jaar geleden tijdens onze stage ook aan gewerkt.
    verder werkte afgelopen jaar nog 2 nederlanders aan deze film in Ierland, Daan Velsink en Patrick Schoenmaker .

    Kijken!

      /   Beantwoorden  / 
  2. Wendy

    @Joost: fantastische job van jullie! :-) Hebben jullie al volledige scènes gezien en zag dat er goed uit? Ik ben wel erg benieuwd!

      /   Beantwoorden  / 
  3. Anonym

    Ik heb ook aan deze film geanimeerd, maar dan in Belgie. Ik heb veel afgewerkte shots/scenes gezien, er is hard gewerkt om de film er zo (mooi) uit te laten zien als hij er nu uitziet.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.